12-7-13 De Tour de France week 1


De Tour de France 2013 is over een paar uur een week oud. Ik zelf heb er nog niet veel over gezegd of wat dan ook. Iets wat ik als groot fietsliefhebber, naar eigen mening, wel zou moeten doen. Het is de eerste tour na de grote bekentenis. De bekentenis waarvan ik hoopte dat nooit bewezen zou worden. Iedereen weet waar ik het over heb, Lance Armstrong. Ik ben zelf meer dan tegen het gebruik van doping. Erger nog vind ik het, dat hij alles en iedereen bedrogen heeft en er alles aan heeft gedaan om de leugen op te houden. Waarom ik toch hoopte dat het “geheim” zou blijven is het feit dat zo veel mensen zich hebben opgetrokken aan zijn verhalen. Ik geloof dat zijn verhalen heel veel mensen met die ziekte in leven hebben gehouden, hoop doet leven. Ik had liever gezien dat hij met zijn bedrog was ontkomen.


Deze tour staat helaas in het teken van doping door alle bekentenissen afgelopen winter. Boogert heeft bekend, Rasmussen ook en nog vele andere namen. Iets wat ik absoluut goed vind! Maar ik vind ook dat het hiermee maar eens gedaan moet zijn, verledentijd is verledentijd. De Rabobank heeft het team laten vallen, omdat het dat deed wat “iedereen” destijds deed. Indirect ook wat de Rabobank ook wou, winnen is namelijk bekijks en dus reclame. Daarbij komt dat het een bank is en we weten sinds een paar jaar dat banken alles afweten van bedriegen en oneerlijkheid. Terug komend bij de Tour waar de jongens van “de Rabo” voortaan in het Belkin-groen rijden. Iedereen is aan elkaar gewaagd, geen grote verschillen en iedereen heeft wel eens een slechte dag. Het circus dat Tour ‘d France heet, lijkt dit jaar netjes te verlopen. Morgen gaan de jongens de Pyreneeën in, met de kop van het klassement binnen een halve minuut. Door de geweldige actie van Cannondale vandaag, ligt Sagan ver voor met de groene trui en de bolletjes, leuk voor hij die hem heeft, maar we gaan morgen de bergen pas in.


Mooi vind ik de onverwachte momenten. Argos pakt het geel in de eerste rit, de jonge van Poppel (19 jaar) laat zich voor aan zien aan de “meet” en Poels die vorig jaar na een val meer dood dan levend was, rijd weer mee. Elke avond natuurlijk Mart Smeets met de avond etappe en mezelf ergeren aan "Tour de Jour" van RTL7 met “Boogie”. Ik heb, sinds ik weet wat wielrennen echt is, altijd een hekel gehad aan Michel Boogerd. Geen gegronde reden, puur de neiging om van zender te wisselen bij het zien van hem, tenzij hij verliest. Ook heb ik een onhoudbare drang om als ik hem een keer tegen te komen op de fiets, hem dan het snot voor de ogen te rijden. Wat ik hoop voor dit jaar, eigenlijk wat ik altijd hoop, iets onverwachts. Een ritzegen van het knulletje van Poppel. Dat zou geweldig zijn! Na jaren hopen op de talenten en dan het “manneke” waarvan vele vinden dat hij daar niet mag rijden door zijn leeftijd…. Een droom scenario! Absoluut zonde vind ik dat de Giro voor dames ook bezig is en je daar niets van hoort. Dit terwijl we (Nederland) veel goede dames daar rijdend hebben. “Onze dames” rijden goed! Waarom komen zij niet in beeld?


Zelf ga ik zondag voor de eerste keer dit jaar dik over de honderd kilometer heen. Ook heb ik grote plannen voor het eind van dit seizoen en voor volgend seizoen. Om te beginnen wil ik over de tweehonderd kilometer heen. De mountainbike van BMP-Bikes waar ik aan het ontwerp mee geholpen heb komt op de Bikemotion, iets waar ik echt trots op ben! Naast de mountainbike staat hardlopen en zwemmen op mijn winterprogramma. Dit om volgend seizoen er een om nooit te vergeten te maken, met hopelijk de 400KM randonneé tocht om te beginnen. Niet lang daarna staat de kwart triatlon van Nuenen op de kalender en als het zwemmen en hardlopen een beetje lukt, wil ik daar aan mee gaan doen.

 

Ook zal dit verhaal vervolg gaan krijgen, ten minste, dat is de planning. Welkom in mijn fietswereld!