15-12-14 Terug van weg geweest

 

 

Zoals inmiddels duidelijk is heeft de verdere opbouw en aanvulling van mijn site aardig stil gelegen in 2014. Hier zijn vele redenen voor goede en slechte, maar dat doet er nu niet toe. Waarheid is dat de site weer groeiende is en ik er zin in heb om hem verder aan te vullen.

 

Wat is er ik 2014 gebeurd?
Om te beginnen heb ik het afgelopen jaar twee HBO diploma's kunnen ophalen. Dit voor mijn eerste opleiding, Automotive Engineering (in 2013 behaald), en ook voor de opleiding Leraar Motorvoertuigtechniek (behaald in 2014). Natuurlijk was dit beide een hoogtepunt in mijn jaar.
Verder ben ik voor de tweede keer mee geweest als vrijwilliger met Duchenne Heroes. Ook ditmaal heeft dit evenement mij diep geraakt. Dit heeft me doen besluiten om in 2015 zelf mee te rijden! Waardoor ik hard aan het trainen om in september 2015 in goede conditie aan de start te verschijnen. Natuurlijk is het zoeken van sponsoren ook een tijdrovende klus en ben ik ook hier volop mee bezig. (http://www.duchenneheroes.nl/erik-panhuijzen)
Natuurlijk heb ik het afgelopen jaar ook veel gefietst en gesleuteld. Ik heb ook dit jaar weer vele wielsets mogen bouwen en hoop nog voor oud en nieuw een nieuw en high-end mountainbike wielset te voltooien voor mijzelf.

 

Wat fietsen betreft, is er een Giant XTC 27,5 2 bij gekomen. Een geweldige mountainbike, maar natuurlijk komen hier een aantal aanpassingen op. Na een maand of drie heb ik de kettingbladen vervangen door ovale kettingbladen van Ridea. Hierover ben ik zeer tevreden en ze hebben echt een waardevolle toevoeging op mijn fietsplezier. Zoals eerder vermeld komt er binnenkort een nieuw wielset in en een beter remsysteem staat nog op het verlanglijstje.
Op de racefiets is een ander wielset gekomen. Ik ben gezwicht voor de "looks" van de Rolf Prima Echilon SL. Het is een heel goed wielset en gewoon heel erg mooi.

 

Tot slot ben ik gezonder gaan leven en trainen. Ik drink nagenoeg geen limonade meer en ben in het algemeen gewoon veel gezonder gaan eten. Noemenswaardig is dat ik ook lekkerder ben gaan eten!

Gezonder sporten is voornamelijk verstandiger te sporten. Na aanleiding van de terugkomst van mijn knieblessure begin januari, ben ik meer krachttraining en core-stability gaan doen. Dit alles heeft natuurlijk een grote impact gehad op mij en hier ben ik heel erg blij mee! Kort samen gevat, ruim 8 kilo kwijt en vetpercentage ruim 5% gedaald.

 

Voor 2015 staat er veel op de planning, waaronder natuurlijk veel fietsen en het rijden van Duchenne Heroes. Ook het spaken van vele wielsets en het ontwerpen en tekenen van fietsonderdelen wil ik natuurlijk voortzetten. Ook wil ik mijn site verder aanvullen en hiermee met zoveel mogelijk mensen mijn passie delen

.

Ik heb er zin in! Maar eerst wens ik iedereen een fijne kerst en een schitterend oud en nieuw!